Relatietherapie

Geschikt voor alle soorten relaties

Verbinding

Relatietherapie

Ik behandel mensen die problemen ervaren in hun onderlinge relatie. Hierbij maakt het niet uit welke soort relatie je hebt, zoals koppels/echtparen, collega’s, vrienden, ouders-kinderen en families, etc.

Je hebt als persoon je eigen identiteit en je hebt of gaat in de relatie een verbinding aan en deze vraagt onderhoud. Tijdens de relatie kunnen situaties zich voordoen waardoor je als koppel niet meer weet, hoe nu verder. Ook kan het zijn dat je verdieping wil in je relatie of je bent van elkaar vervreemd of er is sprake van een vertrouwensbreuk en je wil hiermee aan de slag. Ook kan het zijn dat je wil onderzoeken of de relatie nog kan voortbestaan.

Verbinden is vaak los laten

Nicole Derks marcos-therapeut opleiding en training over mij
Relatietherapie

Behandeling

Eerst komt het koppel samen waarbij, na een kennismaking, besproken wordt wat er speelt en welke vraag/behoefte er is. Vervolgens zal ieder apart komen en dan zullen de sessies weer samen plaatsvinden.

Om een beeld te krijgen van de patronen in relaties wordt samen gekeken naar het gezin waarin je geboren bent en naar je huidige situatie/relatie m.b.v. systemisch werk (zie uitleg bij individuele therapie) en zal ik vragen naar voorgaande relaties. Vervolgens zal, afhankelijk van de problematiek en de hulpvraag, gesprekken volgen waarbij we inzoomen op de communicatie, verbinding, patronen uit verleden/heden, verlangens, tekorten, intimiteit, etc.

In de gesprekken gebruik ik vele theorieën en manieren van kijken naar de problematiek, gespreksvoering vanuit de opleidingen en cursussen en eigen ervaringen.

Tijdens de behandeling worden tips gegeven om thuis mee te oefenen.

Liefde kent vele gezichten

Relatie therapie - Nicole Derks

Toe aan wat rust in je leven?

Vraag een intake gesprek aan, of stel je vragen wanneer je graag meer informatie wilt.