Individuele therapie

Word je bewust van jouw denk- en gedragspatronen

Behandeling

Individueel

In mijn praktijk behandel ik mensen met behulp van Marcos-therapie, systemisch werk, oogbewegingen en (coach)gesprekken à la Nicole.

Ik ontvang mensen die door omstandigheden in het leven zijn “vastgelopen”, zichzelf “kwijt” zijn geraakt, uit balans zijn of zelf niet verder komen met de lastige situaties of lasten in hun leven. Dit kan zijn doordat je omgeving signalen geeft, of als je lichamelijke, sociale, emotionele of psychische klachten ervaart. Ook kan het zijn dat je niet meer weet hoe je leven vorm te geven.

Vaak geeft ons lichaam klachten waar we graag “van af willen”. We willen deze (pijn)klachten liever niet voelen. Ook sociaal/emotionele klachten zoals moeheid, depressieve gevoelens, emotioneel zijn, steeds dezelfde vervelende problemen/situaties tegenkomen, willen we natuurlijk liever niet hebben. Er is meestal sprake van een uit balans zijn, een niet-evenwichtig gevoel/situatie of lichamelijke klacht. Ik ga samen met je op zoek naar: waar komt dat „niet in evenwicht zijn” vandaan? Wat betekent dit voor jou en eventueel je omgeving en hoe kom jij weer in balans/evenwicht, zodat je weer zelfstandig verder kan.

Anamnese

Intake

Eerst gaan we kennis maken en kijken of er over en weer een klik is en stel ik je zo goed als mogelijk op gemak. Om een beeld van jou te krijgen en van je leven tot nu toe zal ik een intake doen (anamnese). Vervolgens stellen we samen doelstelling(en) op waaraan jij wilt gaan werken. Centraal staat: wat is je (hulp) vraag, wat zou jij willen of wensen voor jou, voor je situatie of voor je klacht? Vervolgens geef ik aan wat ik voor je kan betekenen en volgt de behandeling. Mocht ik n.a.v. je klachten en verhaal vermoeden dat ik je niet verder kan helpen, zal ik hier meteen eerlijk over zijn. Hoeveel behandelingen je nodig hebt, verloopt altijd in overleg met jou.

Video afspelen
De behandelmethode

Marcos-therapie

Je hele leven van conceptie tot nu, heeft je gevormd tot wie je bent. Dit levensverhaal is belangrijk in ons gesprek (anamnese). Je bent je vaak niet bewust van patronen en gewoontes die voortkomen uit jouw leven. Datgene wat je onbewust doet en wat je uiteindelijk belemmerd, uit balans brengt of klachten geeft gaan we nader bekijken. In ons lichaam zitten alle levenservaringen opgeslagen, niet zichtbaar voor anderen en vaak ook niet voor jezelf. Marcos-therapie is een manier van kijken naar, in dit geval, jouw leven, waardoor je een andere kijk krijgt op jezelf of situaties. Marcos-therapie kenmerkt zich door het werken van mens tot mens. Dat wil zeggen: Ik ben ook een mens net zoals jij.

De ander ontmoeten, is jezelf beter leren kennen.

Nicole Derks - praktijk in Susteren
Familieopstellingen

Behandeling zonder praten

In deze manier van werken kijken we samen naar jouw gezin waarin je geboren bent en als je zelf ook een gezin hebt gevormd, ook naar je huidige gezin. Ik kijk naar de interactie en patronen tussen jou en je gezin en andersom die in je huidige leven niet meer voor je werken, maar mogelijk tegen.

We geven heel veel mee naar de volgende generaties. Dit kunnen goede dingen zijn maar ook minder goed. Zo zijn mensen vaak “belast” met wat er in families speelt. Onbewust en ongewild wordt deze “last” van generatie op generatie doorgegeven. Om deze “last” zichtbaar te maken, maak ik gebruik van systemisch werk oftewel familie-opstelling d.m.v. poppetjes die jouw gezin representeren. Om de onderlinge relaties tussen jou en je familieleden zichtbaar te maken, zet je zelf de poppetjes neer zoals jij dit ziet en ervaart. Door op afstand naar je eigen familie/gezin te kijken vallen zaken meer op waardoor je je bewust wordt van onuitgesproken of onbewuste patronen die er wel in je familie aanwezig zijn. Hiermee krijg je inzichten die je verder kunnen helpen en kun je je vrij maken van de “last” die je draagt van je familie.

Als je gaat leven naar wie je bent dan wordt jouw kracht ongekend.

Familie systemen - Nicole Derks
Systemisch werken

Oogbewegingen

Als iemand vervelende/heftige situaties heeft meegemaakt blijven vaak de daarbij behorende emoties een grote rol spelen. Ook kan het zijn dat je vaak herhalende emoties/gevoelens hebt zonder dat je begrijpt waar die vandaan komen. Met behulp van oogbewegingen kunnen deze emoties/gevoelens neutraler worden en zullen dus naar de achtergrond verschuiven. De gebeurtenis blijft in je herinnering maar de erbij behorende emoties/gevoelens kunnen worden geneutraliseert. Met deze manier van werken is het niet nodig om alles rondom deze gebeurtenis opnieuw te moeten vertellen/herhalen. Bijvoorbeeld iemand is van de fiets gevallen en heeft daarna last van angst tijdens het fietsen. Na de behandeling met oogbewegingen kan de angst zodanig zijn verminderd dat het fietsen zonder grote angst de nieuwe situatie wordt. Of je bent gebeten door een hond en daarna hou je angst voor (alle) honden. Deze angst kan afnemen na de behandeling met oogbewegingen.

Nicole Derks marcos-therapeut opleiding en training over mij
Gesprekken

À la Nicole

Door de jaren heen heb ik al vele gesprekken gevoerd, verschillende cursussen en opleidingen gevolgd waardoor ik inmiddels mijn eigen manier van gespreksvoering hanteer. Steeds afgestemd op de ander. Ik maak gebruik van verschillende theoretische modellen om beter beeld en uitleg te geven. Ieder gesprek heeft als doel jou te brengen naar je eigen mogelijkheden en kracht om zelfstandig weer verder te kunnen.
Kenmerkend voor mij is dat ik persoonlijk ben, ik luister, ben integer, ben duidelijk, geef vertrouwen en geef een ander inzicht op de situatie.

Op het einde van de behandeling worden tips gegeven om thuis te proberen of te oefenen.

Stap in je kracht, het leven wacht. Spreek je eigen taal, vertel maar je verhaal.

Nicole Derks marcos-therapeut opleiding en training over mij

Toe aan wat rust in je leven?

Vraag een intake gesprek aan, of stel je vragen wanneer je graag meer informatie wilt.