Inhoudsopgave

Blog wat heb ik nu te vertellen - Nicole Derks
Picture of Nicole Derks

Nicole Derks

Inhoudsopgave

Wat heb ik nu te vertellen?

Al een hele tijd ben ik in mijn hoofd bezig met het schrijven van blog artikels. Ik heb dit tot nu toe nog steeds niet gedurfd, want “wat heb ik nu te vertellen?”, zegt mijn interne criticus.

Toch voel ik een enorme drive om mijn ervaringen, belevingen, leermomenten, kennis en leringen vanuit mijn praktijk en uit het dagelijks leven te delen met anderen. Het is namelijk niet van mij alleen. Misschien herken je jezelf in wat ik schrijf of heb je iets soortgelijks meegemaakt. 

Ik schrijf dus vanuit mezelf. Hierbij maak ik onder andere gebruik van wetenschappelijke kaders maar ook van de ervaringen en inspiratie van mensen uit mijn dagelijkse leven. Dit kan zijn vanuit de praktijk waarin ik mensen begeleid met hun persoonlijke of relationele problemen, vanuit het les geven in de gezondheidszorg of gewoon wat ik in het dagelijks leven tegenkom. 

In mijn blog artikels maak ik gebruik van fictieve situaties of ik verander de situatie een beetje waardoor deze niet te herleiden is.

Mijn intenties met deze blog artikels

De intentie van mijn blog artikels

Mijn intentie is om je erkenning en herkenning te geven, je te laten nadenken over een onderwerp, je te inspireren en hopelijk te verrijken. 

Het is een inkijk op een manier, namelijk mijn manier. Maar er zijn nog vele andere manieren. Geef jezelf dus vooral de vrijheid er anders over te mogen denken of naar te kijken en volg hierin je eigen gevoel. Ik geef mezelf ook de vrijheid om iets anders te vinden dan gisteren.  Zo krijg je inzichten in jouw leven waardoor je manier van kijken mogelijk veranderd.  

Ik daag mezelf uit om me steeds opnieuw te verplaatsen in wat wil de ander vertellen of wat betekent dit voor de ander, wat is hierin wel of niet de spiegel naar mezelf, waar kan ik een breder of ander perspectief op iets krijgen, is dat wat ik denk nog wel aan de orde? Dit doe ik door onder andere podcasts te luisteren, boeken te lezen, scholingen te volgen en vooral te leren uit het dagelijks leven dat zich elke dag gratis aandient. Daarnaast leer ik ook heel veel van de mensen in mijn leven.

Onderwerpen die we behandelen

De onderwerpen die aan bod komen in mijn blog artikels zullen te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling of groei. Dit kan gericht zijn op jezelf als persoon maar ook jij in relatie tot anderen of anderen in relatie tot jou. 

Aangezien we onszelf als individu blijven ontwikkelen en groeien heeft dit altijd een effect op onze omgeving. Zo ben ik heel benieuwd hoe het me af zal gaan deze artikelen te schrijven en me hierin verder te ontwikkelen en vooral, hoe ze door jou worden ontvangen.

Wat heb ik nu te vertellen blog artikels - stel dat

Om over na te denken

Stel je voor dat jij je bedoelingen (intenties) naar de ander uitspreekt over hoe je dat wat je zegt, bedoelt. Wat zou dat dan betekenen voor jouw relatie met de ander? Probeer het eens uit.

Delen
Delen
Delen
Delen

Heb je vragen? Stuur een reactie

Picture of Nicole Derks

Nicole Derks

Al mijn ervaringen in mijn leven en in mijn werk en opleidingen, positief en negatief, vormen hebben mij tot wie ik nu ben. Ik ervaar rijkdom en vrijheid door deze ervaringen en leer nog iedere dag bij.

Anderen bekeken ook...

Aandacht geven aan

Aandacht geven aan…

Wat je aandacht geeft, groeit, is een veelgehoorde uitspraak. Datgene waar je gedachten op “aan” gaan. Dit kan in positieve als negatieve zin uitgelegd worden.

Bekijk artikel
Keuzes maken

Keuzes maken

Kun je verkeerde of goede keuzes maken? In je leven maak je keuzes met hetgeen je op dat moment hebt. Maar hoe maak je dan

Bekijk artikel